Nieuws

Vastenactie

Vandaag is het aswoensdag, de eerste dag van de veertigdagentijd tot aan Pasen. De leerlingen krijgen allemaal een vastendoosje en een kluskaart mee naar huis. De bedoeling is dat de leerlingen geld inzamelen voor het goede doel.

Dit jaar staat de Vastenactie in het teken van twee goede doelen:

Een deel van de opbrengst gaat naar het Jan Mulder Memorial Fund (JMMF). Deze stichting steunt jonge Filipino’s met studietoelagen. In het bijzonder jongeren die wel aanleg hebben voor een studie, maar vanwege krappe financiële mogelijkheden thuis geen kans krijgen om een opleiding te volgen.

Het andere deel gaat naar NEFE. Deze stichting ondersteunt een school in Tikapur (Nepal). Van het geld worden bijvoorbeeld boeken, schriften en speelmateriaal en kleutermaterialen aangeschaft. Het geld wordt meegenomen door Saskia Keizer en haar man Raj Giri. Zij zullen in Kathmandu de spullen kopen en vervoeren naar het verre Tikapur.

Wilt u ervoor zorgen dat het doosje 31 maart weer ingeleverd is op school?
Dhanyabad, Dank u wel!


Carnaval

Vrijdagmiddag zijn alle leerlingen van harte uitgenodigd bij het Kindercarnaval van de Gagelkealtjes in het Zinin Theater van 15.00 – 17.00 uur.
Er loopt een gratis bus naar en van het Zinin Theater.

Opstap:
14.40 uur - parkeerplaats voor de Wingerd (Bachlaan)
14.50 uur - Parkeerplaats Morgenster (bij de Triangel)
15.00 uur - aankomst Zinin

Retour:
17.00 uur - vertrek Zinin
17.10 - parkeerplaats Morgenster (De Triangel)
17.20 - parkeerplaats voor De Wingerd (Bachlaan) 

Aanmelden mag via info@degagelkealtjes.nl maar is niet noodzakelijk. Maximaal 6 kinderen onder begeleiding van één ouder/verzorger. Er is in de bus ook begeleiding van De Gagelkealtjes aanwezig.

Musical

Vrijdag 10 februari wordt door de communicanten de musical Mozes opgevoerd. Hierbij ontvangt u de uitnodiging om deze musical te bekijken.

Aanmelden nieuwe leerlingen

Ouders waarvan hun kind het komende schooljaar vier jaar wordt, hebben vanuit de gemeente een brief ontvangen over het aanmelden bij een basisschool.  
Bent u nieuwsgierig naar onze school en de wijze waarop wij lesgeven dan kunt u contact opnemen met de directie: directie.dewingerd@skot.nl
Wij maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding op onze fijne school. Ouders die nu al kinderen op school hebben en  nog een jonger broertje of zusje hebben, kunnen op ieder moment (liefst voor 1 maart) hun kind aanmelden. U kunt daarvoor het inschrijfformulier bij de directie ophalen of downloaden op onze website www.dewingerdnijverdal.nl .  

Op onze website staat ook een filmpje die u kunt bekijken, waardoor u een beeld krijgt van onze school.   

Heeft u buren of kennissen met jonge kinderen en twijfelen zij nog over de schoolkeuze van hun kind(eren), dan zou het fantastisch zijn als u uw ervaringen aan hen door wilt geven. Mond tot mond reclame is voor ons de beste reclame die er is!


Kerstavond

Wat hebben wij een woensdagavond een mooie kerstviering gehad. In de groepen was er een heerlijk kerstdiner. Dank aan alle ouders die gezorgd hebben voor dit lekkere eten. Na het diner hebben we in de middenruimte onze mooie kerstwensen met elkaar gedeeld, de adventskaarsen aangestoken en geluisterd naar een kerstverhaal. Natuurlijk hebben we ook kerstliedjes gezongen met elkaar. Ondertussen was er voor de ouders op het plein een warm drankje. Daarvoor willen we de OR ook nog bedanken voor de fijne hulp.

Nog een half uurtje en dan hebben we vakantie!

We zien jullie graag 9 januari allemaal weer terug op school.